Jaka jest prawidłowa temperatura i jak ma pokazywać wskaźnik temperatury?
U mnie od początku miałem wskazówkę na 3/4 skali, znów inny znajomy mając golfa mk1 z KR'rem na pokładzie mówi, że wskazówka powinna być na środku a znów jeden z mk1 z 1.5D mówi, że do 1/4 skali i w tym trójkąciku.
Jak powinno być prawidłowo?
Prawidłowa temperatura
- nemsiu
- Auto: VW Passat B1
- Rok produkcji: 1979
- silnik: 1.6D 54KM
- Gadu-Gadu: 884088
Prawidłowa temperatura
Zobacz moje B1 ----> https://www.facebook.com/pages/VW-passa ... page_panel
-
- Auto: VW Passat B2
- Rok produkcji: 1987
- silnik: 1.6TD 70KM
- Gadu-Gadu: 0
- Tlen: szborys@tlen.pl
Re: Prawidłowa temperatura
U mnie w 1.6 CY jest tak na środku, może lekko przesunięta w prawo jest, chyba, że przypiłuję, wtedy idzie w górę, ale znowu spada. Generalnie w przedziale od 1/2 do 3/4.
- maro0912
- Auto: Inne
- Rok produkcji: 1992
- silnik: 2.0 115KM
u mnie stoi albo w połowie albo lekko z lewej jak go pogonie to leci lekko w prawo
jak kiedyś mierzyłem termo para to w zbiorniczku było około 90* przy wskazówce w połowie, więc powinna być raczej w połowie wskazówka jeśli czujnik i cały układ sprawny
jak kiedyś mierzyłem termo para to w zbiorniczku było około 90* przy wskazówce w połowie, więc powinna być raczej w połowie wskazówka jeśli czujnik i cały układ sprawny
- theTomasso
- Auto: VW Passat B1
- Rok produkcji: 1976
- silnik: 1.6 75KM
- Gadu-Gadu: 0
termostat zaczyna się otwierać przy temp 87-92C, wiatrak się włącza przy 95-97C więc prawidłowa temp silnika zawiera się w tym przedziale a ze wskaźnikami różnie bywa i są bardziej dla orientacji niż precyzyjnego określenia temperatury
w jakiejś instrukcji kiedyś wyczytałem że jeżeli wskazówka mieści się w polu pomiędzy niebieskim i czerwonym to jest ok, niezależnie czy jest bliżej max czy leży lekko powyżej min, aby była w granicach normy
w jakiejś instrukcji kiedyś wyczytałem że jeżeli wskazówka mieści się w polu pomiędzy niebieskim i czerwonym to jest ok, niezależnie czy jest bliżej max czy leży lekko powyżej min, aby była w granicach normy